7 prednosti treking kolesa

Kolo za treking

Treking kolo je ena od najbolj priljubljenih vrst koles, ki so na voljo na športnem tržišču. Gre za raznovrstno kolo, saj profesionalnim in rekreativnim kolesarjem nudi izjemno funkcionalnost in udobje. Za udobje so zagotovo zaslužna odlično in vrhunsko izdelana kolesa, prav tako pa celotno ogrodje in sama zasnova, ki nudita odlično izkušnjo pri kolesarjenju na katerem koli terenu.

Če razmišljate o nakupu novega treking kolesa, je to zagotovo prava in modra odločitev ter dobra naložba, saj boste z njim lahko odkrivali tudi neraziskane lepote narave. Da pa vaša odločitev in ne bi bila tako težka in naporna, vam predstavljamo 7 prednosti, zakaj je treking kolo najboljša izbira za vsakega, ki uživa v kolesarjenju, pa naj bo to profesionalno ali zgolj rekreacijsko.

1. Na voljo v moški in ženski različici

Treking kolo je zasnovano za oba spola, prav tako pa je namenjeno vsem starostnim skupinam, ki si želijo odlične izkušnje pri raziskovanju narave in odlične rekreacije. Na voljo so različne barve in modeli treking koles. Najlažje boste moško kolo razločili od ženskega tako, da boste enostavno pogledali, ali ima spuščeno zgornjo cev ali ne.

Žensko treking kolo Giant Liv Rove 2 DD Disc

Žensko treking kolo Giant Liv Rove 2 DD Disc

Če je zgornja cev pri treking kolesu spuščena, to pomeni, da je kolo namenjeno predstavnicam nežnejšega spola. Spuščena zgornja cev ženskam omogoča lažje dostopanje na kolo, prav tako pa tudi lažje sestopanje z njega.

2. Številne prestave in disk zavore

Treking kolo torej slovi po svoji odlični opremi in funkcionalnosti. Ravno zaradi tega je priljubljeno pri večini kolesarjev. Skoraj vedno je opremljeno z disk zavorami, ki so učinkovite tudi ob slabših vremenskih razmerah, ko so ceste spolzke, vlažne in ne tako dobro oprijemljive. Poleg odličnih disk zavor ima treking kolo tudi veliko število prestav, s katerimi enostavno premagujete različno zahtevne in strme terene.

3. Za vse vrste terenov in priložnosti

Treking kolo je večnamensko, zato se boste z njim lahko odpravili po opravkih po mestu ali pa se boste odločili za rekreacijo in se boste z njim odpravili raziskovat še lepote narave. Kolo je namenjeno zlasti asfaltni podlagi, vendar mu večjih težav ne povzroča tudi nekoliko zahtevnejši makadamski teren.

4. Boljši in udobnejši položaj za krmilom

Treking kolo je pogosto označeno kot udobno kolo oziroma kolo, ki nudi super udobje in odlično funkcionalnost. Ponuja boljši in pokončnejši položaj za krmilom, kar je odlično in izrednega pomena za zdravje vaše hrbtenice in ostalih delov telesa. Hrbet je namreč med kolesarjenjem eden od najbolj napetih delov.

5. Izjemna uporabnost in prijetna vožnja

Treking kolo je izredno priljubljena izbira pri nakupu koles ravno zaradi svoje uporabnosti in udobnosti. Je funkcionalno, saj z njim lahko prevozite in premagujete različne vrste terenov, naj si bo to makadam, asfalt ali pa granitne kocke v kakšnem mestnem središču.

6. Pestra ponudba priznanih proizvajalcev

Treking kolesa so znana po svoji kakovosti. Na tržišču so na voljo različni ponudniki. Vsi so zagotovo predani čim boljši izdelavi in napredovanju tovrstnih koles.

Moško treking kolo Scott Sub Cross 40

Moško treking kolo Scott Sub Cross 40

Proizvajalci treking koles vsak dan poskušajo odkrivati nove trende, da bi še bolje izboljšali kakovost kolesa in ga tako predstavili v še boljši luči. Na tržišču je dovolj različnih modelov, barv in velikosti koles, zato lahko vsak posameznik najde najprimernejše za svoje podvige.

7. Kakovostna oprema

Treking kolo je opremljeno z zadnjim menjalnikom in vzmetenimi vilicami. To omogoča tudi namestitev različnih prtljažnikov, ki so namenjeni prevažanju otrok ali različnim predmetom.

Pred nakupom se posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo glede na vaše potrebe in zahtevnosti znal najbolje svetovati pri nakupu in izbiri pravega treking kolesa.

Deli s prijatelji ...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email