Dobra osvetlitev za boljšo varnost objektov

LED reflektor s senzorjem ne poskrbi le za dobro osvetlitev, ampak tudi za boljšo varnost vsakega objekta. Objekti, ki so dobro osvetljeni, namreč manj privlačijo nepridiprave, ki najraje »delajo« v temi. Dobra osvetlitev objekta je tako tudi naložba v varnost. Da ta naložba na dolgi rok ne bo predraga, pa poskrbi senzor. Ta omogoča, da se osvetlitev prižge le takrat, ko je to potrebno. Tako električne energije ne boste tratili po nepotrebnem, ampak le takrat, ko se bo objektu nekdo približal. Poleg tega pa za izredno dobro varčnost poskrbi tudi LED tehnologija.

LED reflektor s senzorjem je pametna rešitev

LED reflektor s senzorjemVsak lastnik objekta se zaveda, da mora poskrbeti za njegovo osvetlitev in varnost. LED reflektor s senzorjem poskrbi za oboje hkrati. Kakovostni senzorji gibanja zagotavljajo, da se okoli objekta nihče ne bo mogel premikati neopažen. To je z vidika varnosti vsekakor zelo pomembno. Poleg tega pa je pomembna tudi sama osvetlitev, saj se tako bolj varno počutijo tudi vsi, ki se ponoči ali v temi zadržujejo v bližini objekta. Vsi, ki tam parkirajo, odhajajo ali prihajajo.

Zaradi zgoraj navedenega je vsekakor pametno poskrbeti za dobro osvetlitev. Še bolj pametno pa je, če v ta namen izberete svetilo s senzorjem, saj je takšno svetilo bolj varčno. Enako velja za LED svetila, ki so glede varčnosti preprosto najboljša. Svetilo v obliki reflektorja pa poskrbi tudi za dovolj močno osvetlitev. Reflektor namreč oddaja močno in usmerjeno svetlobo, zato lahko z njim osvetlite tudi najbolj temne kotičke okrog objekta ter tako poskrbite za še večjo varnost.

Osvetljevanje namesto segrevanja

LED reflektorObičajne žarnice porabijo veliko energije. Velik del energije pri njih se namreč ne porabi za osvetljevanje, temveč za segrevanje žarnice. To pa ne velja za LED svetila, saj se slednja ne segrevajo. Vsa energija je torej porabljena za osvetljevanje, kar pomeni, da so žarnice veliko bolj varčne. Takšnih žarnic pri tem vsekakor ne smemo mešati s tako imenovanimi varčnimi žarnicami. Gre namreč za nekaj popolnoma drugega. Prav zato je LED reflektor s senzorjem res pametna rešitev za osvetljevanje objektov in njihove okolice.

Včasih je dovolj že samo en tak reflektor, ki ga premišljeno namestimo tako, da osvetli čim večji del objekta. Če to ni možno, pa se odločimo za namestitev več reflektorjev ter tako poskrbimo za večjo varnost, večje udobje in boljšo osvetlitev.