Družabne igre v prostem času

Dolgi poletni večeri v dobri družbi in igranju družabnih iger so vedno bili aktualni in še vedno ostaja tako. Družabnih iger imamo v današnjih časih zelo veliko, mnoge izmed njih pa so zelo zanimive. Zabave, počitnice in prosti čas so najboljša priložnost za igranje družabnih iger in odlična priložnost, da se zberemo z družino in prijatelji.

To druženje bo ostalo za vedno, saj nas popolnoma sprosti in ob tako prijetnem druženju pozabimo na težave, ki se pojavljajo vsak dan v našem življenju, tako doma kot v službi ali šoli. Nekatere družabne igre lahko igramo sede, druge pa so poznane kot bolj aktivne in se moramo ob njih tudi malo razgibati.

K boljšemu razvoju otroka lahko pomagajo družabne igre

Ne le da se ob družabnih igrah zabavamo in družimo, ampak so tudi zelo poučne. Človeški možgani morajo pri igranju aktivno delovati in razmišljati, še posebej, če je igra namenjena predvsem logiki, znanju in zmogljivosti. Prav vsaka igra je lahko zelo poučna za otroka in tudi odraslo osebo. Dokazano pa je, da se bo otrok veliko prej naučil stvari, ki ga poleg učenja hkrati tudi zabavajo.

Učenje skozi družabne igre

Poučne pesmice, zgodbe, risanke in igre so vedno pritegnile pozornost otrok in so se tako lahko z lahkoto veliko naučili. Vsi vemo, da sedenje za knjigami ni vedno najboljša rešitev in da je veliko otrok, ki se ne znajo in ne zmorejo učiti na takšen način. Za takšne otroke strokovnjaki poskušajo ugotoviti lažje strategije, da bi pritegnile njihovo pozornost, jih učile in hkrati zabavale. Z razvojem družabnih iger so na zelo dobri poti, saj jih imajo otroci zelo radi in se z njimi lahko zelo veliko naučijo.

Družabne igre ostajajo v našem spominu

TarokAli obujate spomine na preteklost, ko ste kot otrok na zabavah in počitnicah igrali družabne igre z družino in prijatelji? No, res je, da časi napredujejo in se temu primerno spreminjajo ter razvijajo tudi vedno »boljše« družabne igre, ampak moramo priznati, da so stare ostale v spominu in so še vedno najboljše. Igre, ki se jih ne da pozabiti, so gotovo igre z kartami in zelo dobro poznani »Človek ne jezi se«, ki smo ga igrali prav na vsakem kotičku. Verjetno ne bomo nikoli pozabili na Tarok, Osla, Enko, Poker, Monopoly, Activity in še veliko drugih iger, ki so namenjene igranju v sedečem položaju. Bolj aktivne družabne igre pa so pantomima, kolebnica, ples z jajci in baloni in še bi lahko naštevali podobne igre, ki so nas vedno spravile v smeh in dobro voljo.