Kako do solarne energije kar na poti?

V časih, ko nas na vsakem koraku spremljajo pametne naprave in ko za svoje delo in zabavo skorajda nujno potrebujemo računalnik, tablico ali vsaj pametni telefon, je jasno, da je eden izmed največjih strahov pri tem prazna baterija.

Pa vzemimo za primer samo pametni mobilni telefon. Pomislite, kolikokrat na dan ga primete v roke, pregledate službeno in osebno e-pošto, brskate po spletu, iščete informacije, berete, igrate igre in komunicirate. Baterija je seveda ves čas na udaru, a navadno so vtičnice blizu in težava rešena. Kaj pa, kadar jih ni?

Obrnite se k soncu

Da je sonce vir življenja na našem planetu, je več kot jasno. A ta svetla zvezda, ki nam daje prijetno toploto in svetlobo ter skrbi, da rastlinstvo bujno uspeva, zmore še marsikaj drugega. Na voljo nam daje tudi električno energijo! Seveda ne povsem brezžično, zato pa zna svetlobo v elektriko pretvoriti solarni polnilec.

Prenosni solarni polnilec 60W
Zložljivi solarni polnilec Allpowers 60W (GoSport.si)

Pridobivanje energije na tako imenovan zeleni način je zadnja leta v strmem porastu. Sončni paneli na strehah osončenih hiš že pokrivajo veliko večino potreb po električni energiji nekaterih gospodinjstev. K sreči pa imamo na voljo tudi takšne, ki jih lahko nosimo s seboj.

Brez skrbi v naravo

Ste navdušen hribolazec, morda zgolj popotnik, ki želi brezskrbno uživati v svojih dogodivščinah? Potem ste se zagotovo že znašli v situaciji, ko vam je v najbolj neprimernem trenutku izdihnil telefon ali pa niste mogli uporabiti prenosnega računalnika.

Prenosna solarna baterija Sandberg 25.000
4-panelna prenosna solarna baterija Sandberg 25.000 (GoSport.si)

Odslej se boste na svojo pot lahko podali povsem brezskrbno, saj so vam na spletni strani GoSport.si na voljo kvalitetni prenosni solarni polnilci. Pri izbiri se osredotočite na to, kako velike pomočnike ste pripravljeni jemati s seboj, predvsem pa bodite pozorni na moč polnilca, ki vam bo dala podatek, kako hitro boste lahko polnili svoje naprave.

Moderna tehnologija

Seveda poznamo solarne celice že izpred mnogo let, ko smo v osnovni šoli uporabljali kalkulatorje, ki so delovali s pomočjo svetlobe. Tudi nekatere ročne ure so se ponašale s tem sistemom polnjenja. Spomnimo pa se tudi, da se nanje nismo mogli vedno zanesti, saj v slabši svetlobi niso delovale. A bistvena razlika vendarle prihaja v moderni tehnologiji in napredku.

Prenosna baterija Sandberg Urban Powerbank 10.000
Prenosna baterija Sandberg Urban Powerbank 10.000 (GoSport.si)

Prav slednje namreč zagotavlja, da lahko danes s pomočjo sonca pridobimo mnogo več električne energije kot kadarkoli prej. Dejansko to pomeni, da so prenosni solarni polnilci uporabni in da bodo svojim nalogam vedno kos. Celo ob ne povsem sončnem dnevu. S polnjenjem prenosne baterije pa si lahko električno energijo shranite tudi za kasneje.

Dovolimo soncu, da poskrbi za nas!