Kartuše in tonerji – ugodno!

Nihče, ki ima svoje podjetje, danes ne more več brez računalnika in brez tiskalnika, saj je treba napisati in natisniti najrazličnejše dokumente – če ne drugega, pa račune. Medtem, ko večini majhnih podjetnikov računalnik ne povzroča mesečnih stroškov, pa so kartuše in tonerji nekaj povsem drugega. Ne glede na to, ali imate laserski ali ink-jet tiskalnik, zahtevajo kartuše in tonerji redno menjavanje.

Če tiskate veliko, se vam lahko celo zgodi, da je treba kartuše menjati kar vsak teden, tonerji pa zahtevajo menjavo morda celo vsak mesec. To seveda pomeni, da podjetje zaradi tiska bremenijo kar visoki stroški. In če se teh ne da manjšati s tem, da ohranimo čim več stvari v digitalni obliki in tako dokumente natisnemo res zgolj takrat, ko drugače ne gre, je treba razmisliti še o tem, kje bi nam bili na voljo bolj ugodne kartuše in tonerji.

Kakšne cene imajo originalne in kompatibilne kartuše in tonerji? Preverite tukaj!

Je bolje kupovati originalne ali kompatibilne izdelke?

Proizvajalci tiskalnikov seveda jamčijo za dobro delovanje tiskalnika zgolj v primeru, da so za tiskanje uporabljajo originalne kartuše in tonerji, a vsi vemo, da se ljudje tega v praksi zelo pogosto ne držimo. Nenazadnje tiskalniki niti nimajo tako dolge življenjske dobe, da bi se nam to zagotovo izplačalo. Vsi raje nekoliko tvegamo: kupimo kompatibilne izdelke in upamo, da bo tiskalnik pri tisku z njimi zdržal nekaj let – potem pa bo tako ali drugače potrebno kupiti novega, kajti nenazadnje tiskalniki niti niso narejeni tako, da bi delovali celih deset let ali več.

Kompatibilne kartuše

Glavni razlog, da nam originalne kartuše in tonerji niso toliko pri srcu kot kompatibilni, je seveda v njihovi ceni. Cena originala je običajno trikrat višja, razlike pa so lahko tudi mnogo večje. Pa imajo tudi kompatibilne kartuše in tonerji garancijo? Vsekakor – če je z njimi kar koli narobe, jih lahko tako kot originalne vrnete nazaj v prodajalno in zahtevate zamenjavo oziroma vračilo denarja.

Kje se dobijo kompatibilne kartuše in tonerji?

Spletni nakupZ nakupom gotovo ne bo težav, kajti tako originalne kot kompatibilne kartuše in tonerji so na voljo v skoraj vseh prodajalnah s pisarniškim materialom, knjigarnah, na poštah, v večjih blagovnicah in podobno. Seveda pa je težava v tem, da pri njih nimate možnosti primerjave cen. Če si želite zares ugodnega nakupa, je torej najbolje, da se odločite za nakup preko spleta – tako boste lahko posamezne kompatibilne kartuše in tonerje pred nakupom primerjali tako po zmogljivosti kot tudi po ceni.