Kvalitetna motoristična oprema za varnost in ugodje

Motoristična oprema je za motoriste pogosto enako pomembna kot sam motor ali celo bolj. Tisti, ki na motorju zares uživajo, dobro vedo, da jih na dolgi poti lahko čaka marsikaj. Od spremembe vremena do neprijetnosti v obliki okvare motorja ali, bog ne daj, celo padcev. Vsak od naštetih dogodkov pa lahko korenito vpliva na vaše popotovanje. Razlika pri padcu je lahko ta, da boste ob zdrsu le popraskani ali pa boste imeli odprte rane in morda tudi zlome.

Kvalitetna čelada, rokavice in ščitniki za različne dele telesa vas lahko obvarujejo pred najhujšimi posledicami. Ker opreme ne kupujete za en sam dan užitka na motorju, ampak za dolgoročno uporabo, je torej pri nakupu motoristične opreme potrebno razmišljati včasih celo za več let vnaprej.

Toliko različnih možnosti

Pri nakupu opreme se lahko hitro izgubite, zato pridite v trgovino z načrtom. Ugotovite, kaj najbolj potrebujete. Morda imate kak kos opreme še v omari in je še dovolj dober ter povsem uporaben, nek drug pa nujno potrebuje zamenjavo, zato ga je treba po hitrem postopku kupiti. A ne gre samo za to, da se odločite za nakup. Pomembno je tudi, kaj si boste kupili. Kakovost artikla je pogosto povezana s proizvajalcem in seveda tudi s ceno. Od rokavic za 30 EUR, ki jih lahko poleg kruha, brokolija in paštete kupite v diskontni trgovini, gotovo ne morete pričakovati veliko, nekajkrat dražje pa se zdijo marsikomu na prvi pogled lahko predrage. A vredno je dobro razmisliti.

Motoristične rokavice

Potem je tu še obutev, specifična za motoriste, in ravno tako zelo pomembna. Pa jakne, ki naj ne bodo samo modne, ampak praktične za oblačenje, zračne, hkrati pa morajo nuditi zaščito pred morebitnimi padavinami, ki vas lahko ujamejo med vožnjo. Ne pozabite na čelado ter zaščitni odsevni jopič, če se boste morali kje ustaviti ali vas ujame tema, megla ali boste zaradi katerega drugega razloga slabše opazni pred drugimi udeleženci v prometu. Pozor – motoristična oprema je na voljo celo za otroke, ne samo za moške in ženske. Za večjo stabilnost so denimo zelo primerne otroške hlače z naramnicami.

Modna motoristična opremaPa še nismo pri koncu. Motoristična oprema ni samo za čas, ki ga preživite na motorju. Pomembna je tudi takrat, ko stopite z motorja in se okrepčate v bližnjem lokalu ali si privoščite izlet po naravi, medtem ko se motor hladi na bližnjem parkirišču. Takrat vas bodo zanimala bolj praktična in modna oblačila. Tudi teh je na voljo veliko, pri specializiranih prodajalcih, še posebej v njihovih spletnih katalogih si lahko ogledate veliko različnih modelov. Verjetno bo vsak potencialni uporabnik hitro našel nekaj, kar mu bo padlo v oko.

Pa naj za konec še enkrat ponovimo – ne glejte le na izgled in ceno – med vožnjo gre v prvi vrsti za vašo varnost, zato si pred nakupom vzemite čas in si privoščite najboljše.