Maturantske obleke 2016

Najnovejše maturantske obleke, ki so moderne leta 2016, prihajajo iz Amerike. Letošnje maturantske obleke so vseh stilov in predvsem svetlih pisanih in pastelnih barv. Najbolj iskane obleke vsebujejo čipko. Čikpa je najbolj zaželen material za svečane obleke 2016. Obleke pa so večinoma še iz šifona, satena, tila in brušenega satena. Letošni modni dodatki so predvsem lepe swarovske verižice in lasni dodatki. Seveda pa ne smemo pozabiti na čevlje, ki se morajo ujemati z obleko.

Dvodelna maturantska oblekaDvodelne obleke: Dvodelne maturantske obleke so postale zelo priljubljene na svečanih prireditvah. Te obleke so torej sestavljene iz dveh kosov, kar pomeni, da sta krilo in zgornji del ločena. Najbolj poznane so obleke, ki so zgoraj iz čipke, krilo pa je ponavadi telirano ali zelo dolgo. Te vrste oblek vključujejo nekatere izmed najbolj vročih trendov. Predvsem pa so namenjena tistim dekletom, ki na maturantskem plesu želijo izstopati iz množice. Obleke v dveh kosih imajo lahko tudi dodatek – npr. haljo, narejeno iz tila, ali kakšne druge modne dodatke. Dvodelne maturantske obleke so predvsem za dekleta z ravnim trebuhom in suha dekleta. Lepo se podajo tudi na postavo »peščena ura«, saj poudarijo zadnjico in boke. Dvodelne maturantske obleke so glamurozne, predvsem pa drzne. Lahko bi zapisali, da so najdrznejši modeli oblek 2016.

Čipkaste obleke: Čipkaste obleke so kot nalašč za elegantne, prefinjene ženske, ki bi rade sledile modnim trendom. Čipkaste maturantske obleke so bile tudi v starejših časih zelo popularne. Lahko so različnih stilov in barv. Za maturantske obleke dekleta najraje izberejo dolge telirane čipkaste obleke. Dolge obleke pritegnejo pozornost, poudarijo postavo in vas optično povišajo. Čipkaste obleke so primerne za vse svečane priložnosti, saj izgledajo zelo glamurozne in elegantne. Zraven čipkaste obleke lahko kombiniramo tudi čipkaste rokavice, ki izgledajo prefinjeno in svečano. Nakit naj bo dokaj skromen, saj je čipka že dovolj vpadljiva in okrašena.

Vzorčaste maturantske obleke: Tiskane maturantske obleke so nazaj v modi. Leopard, zebra ali cvetlični potiski so letos pri izbiri maturantskih oblek zelo moderni. Zlasti leopardji print je vzorec, s katerim vidimo zelo veliko priljubljenih zvezdnic na rdečih preprogah. Maturantske obleke s potiski ali vzorci so za drzna dekleta, ki pritegnejo veliko pozornosti in rade sledijo modi. Pri teh vrstah maturanskih oblek moramo biti pazljivi pri izbiri drugih dodatkov, saj smo lahko hitro videti kičasto. Pomembno je, da dodatki niso vpadljivi in drugačnih vzorcev.

Kratka maturantska oblekaKratke obleke: Kratke maturantske obleke so letošnji modni hit. Veliko žensk se odloči za drznost, rade namreč pokažejo svoje noge. Pod kratke obleke spadajo »baby doll«, »princeska«, telirana obleka … Kratke obleke dajejo vtis lahkotnosti in izgledajo predvsem seksi. Poleg takšne izbire je najpogostejša izbira lep nakit ali lasnice. Maturantske obleke, ki so kratke, se lepo podajo puncam z lepo oblikovanimi nogami in vitkim telesom. Telirane kratke obleke pa se lepo podajo dekletom s postavo peščene ure in ravnih trebuhom. Padajo tik ob telesu, zato lahko dekleta za še vitkejšo postavo pod obleko oblečejo korzet ali oblačila, ki stisnejo trebuh. »Baby doll« obleke so hit 2016 maturantskih oblek in so narejene na korzet, krilo pa je oblikovano široko navzven. Pri teh oblekah dostikrat uporabimo krinolino, da dobimo še večji volumen obleke.