Do montažne hiše v 120 dneh

Si tudi vi želite ljubko hišo, ki bo povsem vaša, in v kateri bo vaša družina udobno bivala in imela dovolj prostora? Najboljša odločitev je zagotovo montažna hiša, saj lahko pridete do nje v precej hitrem času, poleg tega pa montažne hiše nudijo tudi mnoge druge prednosti.

Izbor montažne hiše

Sodobna individualna montažna hiša se lahko popolnoma prilagodi vašim željam, saj jo izberete glede na svoj estetski okus, energetske zahteve, velikost in seveda tudi finance. Pri videzu lahko izbirate med različnimi sodobnimi stili, ki z individualnimi prilagoditvami omogočajo izjemno pestrost. Za začetek se je treba odločiti, kakšen bo stil, velikost bivalne površine, koliko bo etaž, kakšna bo streha, pri čemer je potrebno upoštevati tudi zakonske predpise.

  • Montažna hiša 113

Osnova sodobne montažne hiše je sicer konstrukcija iz lesa, ki se izdela v tovarni, pripelje na lokacijo in postavi. Elementi hiše oziroma stene so iz tako imenovanih »sendvič plošč«, ki združujejo različne materiale, najbolj pomembna pa je zagotovo kamena volna, ki daje montažni hiši še dodaten bonus: odlično toplotno izolacijo. Prav toplotna izolacija oziroma njena vrednost je tista, zaradi katere so sodobne montažne hiše nizkoenergijske oziroma pasivne. To pomeni, da bo vaš dom energijsko varčen in boste v letih bivanja pri plačilu energije v primerjavi s klasično gradnjo tudi štirikrat ali večkrat prihranili.

Kako hitro lahko pridete do montažne hiše?

Najboljši proizvajalci, na primer podjetje Rihter, vam nudijo celovito ponudbo in lahko za vas uredijo vse potrebne dokumente za gradnjo. Ko je hiša izbrana, z vsemi malenkostmi in variacijami, ter gradbeno dovoljenje izbrano, se začne proizvodnja montažnih elementov, hiša pa je lahko do četrte gradbene faze narejena v roku 120 dni, pri postavitvi na ključ pa do 180 dni.

Montažne hiše so trenutno torej najboljša odločitev, saj je postavitev za investitorja brez drugih obveznosti, kot finančnih, roki izdelave so izjemno hitri, ker so hiše nizki porabniki energije, pa lahko dobite tudi subvencijo.