Moške denarnice – na prvem mestu je klasika

Moški so bili na področju mode precej dolgo zapostavljeni in zagotovo velja, da se industrija na področju moške mode niti slučajno ne more primerjati z velikostjo modne industrije, namenjene ženskam. Vsekakor pa tudi tu prihaja do sprememb in najrazličnejši oblikovalci se zadnje desetletje ali dve posvečajo tudi moškim. Ne le pri oblačilih, temveč tudi pri modnih dodatkih, kjer pa imajo opravka s precej manjšim naborom dodatkov kot pri ženskah. Moški namreč ne potrebujejo veliko. Kravate in manšetni gumbi se ne uporabljajo prav pogosto, saj sodoben moški zmore tudi brez njih, tako da nazadnje ostanejo bolj kot ne zgolj pasovi, čevlji in moške denarnice.

Kakšne so sodobne moške denarnice?

Moške denarnice tako kot ženske torbice in denarnice oblikujejo tudi modne hiše najbolj znanih imen, vendar imajo pri pristopu oblikovanja za moške povsem drugačna vodila. Medtem ko se izdelki za ženske spreminjajo iz sezone v sezono, za moške velja, da so predvsem zapriseženi klasiki. Barvitost, vzorci in nenavadne oblike niso nekaj, kar bi bilo moškim pri srcu. Raje imajo na videz bolj vsakdanje izdelke, ki pa so v prvi vrsti praktični.

  • Moška denarnica Bovis (1)

Moške denarnice mora torej odlikovati praktična uporaba, pri kateri je potrebno upoštevati tudi kakovost, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Dejstvo je namreč, da moški denarnice na bo zamenjal vsako leto in od nje pričakuje, da bo trpežna, to pa pomeni, da mora biti izdelana ali iz dobrega usnja ali iz izjemno kakovostnega umetnega usnja, ki ne bo občutljivo na obrabo. Ker moški denarnice še vedno največkrat nosijo v žepu hlač ali suknjiča, je najbolje, da je denarnica minimalistična. Omogočati mora shranjevanje bankovcev, imeti prostor za nekaj kartic ter morebiti tudi žepek za manjše število kovancev, kar pa tudi ni vedno nujno. Tako bo moška denarnica dovolj »vitka«, da pri nošenju v žepu ne bo opazna oziroma ne bo vplivala na splošen urejen videz.

Kakovostne moške denarnice

Za moškimi denarnicami smo pobrskali na spletu in našli trgovino torbice.si, ki ponuja tudi ženske in moške denarnice visoke kakovosti. Tam so nam povedali, da je pri moški denarnici pomembno, da se dobro zapne, še zlasti, če se bankovci ne spravijo v žep, temveč so v notranjosti denarnice zapeti s sponko. Prav tako je za moške denarnice vedno praktično, da imajo poseben prostor za kartice, ki je iz prosojnega materiala. Tako lahko pokažejo dokument, ne da bi ga bilo potrebno vzeti iz denarnice, pa tudi brezstično plačevanje s karticami, ki je pri moških menda veliko bolj priljubljeno kot pri ženskah, je bolj enostavno.