Od dnevne sobe do ostalih prostorov so le ena vrata

Dnevna soba je nekakšen vmesni člen med spalnico, ki omogoča počitek, in otroško sobo, kjer se otroci radi igrajo. Seveda pa je hkrati tudi (in za marsikatero staro mamo tudi »žal«) nadomestek jedilnice, saj pogosto ne želimo zamuditi nogometne tekme ali starta dirke formule 1 (joj, vedno je natančno ob dveh popoldan in ravno zdaj bo na mizi nedeljsko kosilo) in si hrano prinesemo na kavno mizico ali jo celo uživamo v naročju, medtem ko sedimo na sedežni garnituri.

Otroško igrišče za vse starosti

Ko smo že omenili otroško sobo – ste se že kdaj ali celo večkrat vprašali, zakaj se pogosto otroci raje igrajo tu kot v svoji sobi? Kako se jim ljubi nositi s seboj vse igrače in pobarvanke? Zakaj je ravno dnevna soba njihova ciljna destinacija takrat, ko ste si zamislili čudovit počitek na sedežni garnituri? Odgovor je seveda v tem, da želijo priti čim bližje družbi, stiku z drugimi ljudmi, pa še v dnevni sobi je pogosto prižgana televizija in lahko spotoma malce poškilijo proti risankam.

Otroci v dnevni sobi
Dnevna soba je pogosto tudi otroška igralnica.

Kakor je res, da pogosto postane kuhinjska miza njihova pisalna miza, tako bo tudi dnevna soba pogosto postala njihova igralnica. Sprijaznite se in če ste morda celo tik pred tem, da dnevno sobo preuredite, si je zagotovo pametno vzeti nekaj časa in vzeti vse te resnice v zakup.

Preuredite jo tako, da bo prav za vse

Dnevna soba je tisti prostor, kamor pogosto povabimo tudi družbo, torej prijatelje, sosede, sodelavce in sorodnike. V njej je običajno največ prostora in sedežna garnitura je tisti prostor, kjer se vsi radi zbirajo, se udobno namestijo – včasih celo tako udobno, da se z nje ne premaknejo, čeprav bi se jih že radi znebili iz stanovanja.

Televizija je pomemben del dnevne sobe, čeprav je vse več ljudi, ki jo poskuša enostavno opustiti. Sami v tem ne vidimo nobenega razloga, saj je lahko tudi ugasnjena, če me moti, nikakor pa ne želimo zaradi nekih kapric ali osebnih obremenitev izgubiti stika z realnim svetom. Televizija naj torej ostane in prostor zanjo morate predvideti vnaprej.

Televizija
Svetujemo vam, da televizija ostane del dnevne sobe.

Otroci bodo seveda želeli tudi igralno konzolo in v dnevni sobi je največ prostora, da jo lahko namestite. Potem so tu še poličke na steni, kakšna slika, morda stenska poslikava in verjetno vsaj en računalnik. Kaj več pa naj dnevna soba pravzaprav niti ne bi sprejela.

Preden se boste odločili, da jo opremite na novo ali delate v njej spremembe, se posvetujte z vsemi družinskimi člani, ko pa dobite na mizo vse predloge, morate najprej dobro razmisliti, potem pa hitro na internet ali v najbližji salon pohištva.