Otroška glasbila: Coconut The Little Dragon

Glasba je univerzalni jezik, ki seže preko vseh starostnih meja in kultur. Prav tako je ključnega pomena za razvoj otrok že od njihovih najzgodnejših dni. Uvajanje otroka v svet glasbe je, kot odpiranje vrat v čaroben in izjemno pomemben svet, ki spodbuja razvoj otrokovih umskih, čustvenih in motoričnih sposobnosti.

Pravilno izbrana otroška glasbila lahko obogatijo njihovo odraščanje, vedno pa moramo imeti v mislih, da je najbolj pomembno, da si glasbilo otrok izbere sam in ga v to ne silimo. Predstaviti pa mu jih vendarle moramo in prav to bomo storili v nadaljevanju. Spoznali boste glasbila za otroke Coconut The Little Dragon, ki jih najdete v glasbeni trgovini Symphony.

Kljunasta flavta Coconut The Little Dragon

Otroška kljunasta flavta je posebna različica flavte, prilagojena otrokom, ki še razvijajo svoje glasbene veščine. Ta glasbila so običajno izdelana iz lahkih materialov, kar omogoča otrokom, da jih lažje držijo in igrajo. Kljunasta oblika, po kateri so dobile ime, je prijazna do otroških ustnic, kar malčkom olajša ustvarjanje zvokov.

Kljunasta flavta Coconut The Little Dragon
Kljunasta flavta Coconut The Little Dragon (Symphony.si)

Poleg tega imajo otroške kljunaste flavte krajši obseg tonov, ki je bolj primeren za mlajše glasbenike. To glasbilo otrokom omogoča, da raziskujejo svet glasbe na zabaven in vzpodbuden način. Kljunasta flavta Coconut The Little Dragon je izdelana iz ABS materiala, ima dvojni luknjici in nemški prijem. Ob njenem nakupu v trgovini Symphony prejmete še torbico, palico za čiščenje, tabelo s prijemi in note s skladbicami za začetnike.

Zvončki Coconut The Little Dragon

Pri tem otroškem glasbilu ne gre za zvončke, na kakršne bi najprej pomislili. To glasbilo je izdelano za najmlajše in je sestavljeno iz 8 barvnih kovinskih ploščic, ki vsaka zase proizvede drugačen ton, ko s paličico udarimo obnjo.

Zvončki Coconut The Little Dragon
Zvončki Coconut The Little Dragon (Symphony.si)

Ploščice so nameščene vodoravno na leseno podlago, ob nakupu pa prejmete še dve udarjalki ter škatlo za shranjevanje zvončkov. Vaš malček vam bo zagotovo še kako hvaležen, če ga boste presenetili s tem zabavnim darilom.

Kastanjete Coconut The Little Dragon

Kastanjete so glasbilo, ki ga je mogoče enostavno prepoznati po njegovem značilnem zvoku. Sestavljene iz dveh školjk, običajno iz lesa ali plastike, so kastanjete priljubljene pri plesalcih in glasbenikih po vsem svetu.

Kastanjete Coconut The Little Dragon
Kastanjete Coconut The Little Dragon (Symphony.si)

Otroške kastanjete Coconut The Little Dragon so zabavno in pisano glasbilo za vaše najmlajše, ki navdušijo s svojim pristnim zvokom. Merijo 5,5 cm x 2,5 cm, tehtajo cca. 64 g in so na voljo v različnih barvah.

Shakerji Coconut The Little Dragon

Shaker je preprosto otroško glasbilo, ki ga je mogoče enostavno uporabljati. Otroci ga lahko stresajo, pri čemer kroglice ali zrna v njih ustvarjajo prav poseben zvok.

Shakerji Coconut The Little Dragon
Shakerji Coconut The Little Dragon (Symphony.si)

Shakerji Coconut The Little Dragon so priljubljena glasbila za otroke, saj omogočajo ustvarjanje ritmičnih vzorcev in so odlično orodje za spodbujanje glasbenega posluha ter koordinacije med rokami. Poleg tega so barviti, izdelani iz lesa v obliki živalic in s tem še bolj privlačni za najmlajše.

Boben Coconut The Little Dragon

Boben je krasno glasbilo, s katerim se radi ukvarjajo otroci vseh starosti. Udarjanje s paličico po tem tolkalu izboljšuje smisel za ritem in skrbi za razvoj motoričnih spretnosti otroka.

Boben Coconut The Little Dragon
Boben Coconut The Little Dragon (Symphony.si)

Boben Coconut The Little Dragon je izdelan iz otroku prijaznih materialov, na njem pa je napeta sintetična opna. Ob nakupu prejmete še dve udarjalki in nastavljiv trak za nošenje.

Dežna palica Coconut The Little Dragon

Otroci so naravnost navdušeni nad različnimi zvoki. Če te lahko ustvarjajo kar sami, pa je veselje še posebej izrazito. Dežna palica Coconut The Little Dragon je zagotovo glasbilo, ki ga vaš malček ne bo želel izpustiti iz rok.

Dežna palica Coconut The Little Dragon
Dežna palica Coconut The Little Dragon (Symphony.si)

Navduši že s sila privlačnim dizajnom, z njo pa je moč poustvariti zvoke brbotajočega dežja. Velikost glasbila je 26,5 cm x 4,5 cm x 4,5 cm, izdelano je iz lesa in tehta 225 g.

Že veste, katero bo prvo glasbilo iz zbirke Coconut The Little Dragon, ki ga boste privoščili svojemu otroku?