Prednosti prezračevanja Flexit

Želja po zdravem bivanju postavlja zahteve po zdravem življenjskem okolju, pri čemer ne gre razmišljati zgolj o zunanjem, temveč tudi o notranjem. Veliko časa namreč preživimo v stavbah, kjer se kakovost materialov pogosto zanemarja, še bolj pa se pozablja na pomen kakovosti zraka. Da bi v zaprtih prostorih, tako doma kot v službi, dihali kakovosten in svež zrak, je potrebno prezračevanje, za katerega lahko z odpiranjem oken skrbimo povsem fizično, še boljša pa je rekuperacija, ki prinaša nekaj dodatnih prednosti.

Sodobno prezračevanje

Kontrolirano prezračevanje prostorov, ki mu pravimo tudi rekuperacija, je ena izmed tistih tehnoloških rešitev, s katerimi lahko avtomatiziramo svoj dom in pridemo do tako imenovane pametne hiše, kjer se prijetno in udobno bivalno okolje ustvarja s pomočjo vnaprejšnjega programiranja in prilagajanja potrebam.

Rekuperacija omogoča enakomerno, stalno in nadzirano prezračevanje, torej zagotavlja primerno izmenjavo zraka za zdravje in dobro počutje, ne da bi pri tem prihajalo do nepotrebnih energijskih izgub, ki se običajno pojavljajo pri starih oziroma klasičnih načinih prezračevanja. Prav tako je zagotovljeno filtriranje zraka, torej v notranje prostore ne prihajajo umazanija iz zunanjosti in žuželke.

Kakovostni rekuperatorji za sodobne hiše

Rekuperator Flexit UNI 3Če je dobro prezračevanje in s tem nadzor kakovosti zraka v vašem domu tudi vaša želja, vam svetujemo, da poskrbite za prezračevanje z rekuperatorjem Flexit UNI 3, ki je primeren za rekuperacijo stanovanjskih zgradb tudi za naše področje. Gre namreč za skandinavskega proizvajalca, torej je prezračevanje preizkušeno tudi v nizkih temperaturah, prav tako pa Flexit odlikuje dolga tradicija, preko 40 let. S tem boste poskrbeli za zdravo bivalno okolje, zračenje bo tiho in ga bo enostavno nadzirati, preko vmesnika Modbus pa se lahko odločite tudi za nadzor na daljavo.

Flexit UNI 3 sicer spada v energijski razred A+, torej s porabo ni prav nobenih težav, kot dodatek pa se lahko odločite tudi za nadgradnjo in poskrbite še za tipalo za CO2, tipalo za vlago in celo senzor gibanja.

Zakaj si ne bi zagotovili čistega zraka in hkrati vaš dom spremenili v pametno hišo, ki bo kar sama skrbela za zdravje in dobro počutje?