Najboljša rojstnodnevna zabava za najstnike

Najstniki so zagotovo skupina, ki prinaša cel kup težav: ne moremo jih več imeti za otroke, prav tako pa še niso odrasli. Tudi takrat, ko se pripravlja za najstnika ali najstnico rojstnodnevna zabava, zato nemalokrat naletimo na težavo. Nič več jih ne zanimajo igralni kotički, praznovanj na bazenih je konec, tematske zabave se jim zdijo preveč otročje. Po drugi strani pa starši seveda ne moremo dovoliti, da bi šli mladostniki že sami zvečer v kakšen klub, saj vsi vemo, da tako hitro pride do težav z alkoholom. Kako torej poskrbeti, da bo njihova rojstnodnevna zabava »kul«, hkrati pa ne bo nevarnosti, da bi šlo kaj narobe?

Praznovanje na bowlingu

Bowling Club Spider

Bowling je sproščujoča in gibalno nezahtevna aktivnost, ki je primerna za vse generacije, in ker je bowling nekaj, kar je primerno tudi za odrasle, tudi najstniki nimajo z njim prav nobenih težav.

Povprašali smo v Bowling Club Spider, ki ga najdete v Ljubljanskem Tivoliju, in povedali so nam, da so pri njih rojstnodnevne zabave precej pogoste. Za otroke nižjih starosti, torej nekje do dvanajstega leta, potekajo povsem organizirano in v prisotnosti animatorja, ki skrbi tako za zabavo kot za red, najstniki pa radi praznujejo nekoliko drugače. Predvsem se posvetijo pogovorom, se sami prijetno zabavajo in družijo, včasih ob glasbi tudi malo zaplešejo, sicer pa uživajo v igri. Najpogosteje se odločijo za najem ene ali dveh stez ter nato igrajo v parih. Pripravijo jim prigrizke, postrežejo z brezalkoholnimi napitki, druženje pa običajno traja dve ali tri ure – večinoma se dve uri zamotijo z bowlingom, nato pa radi še nekoliko posedijo in klepetajo.

Rojstnodnevna zabava za najstnike
Na bowlingu uživajo tudi najstniki.

Kaj pa torta? Kadar se pripravi rojstnodnevna zabava za najstnike, ta ni več obvezna, vendar si jo nekateri tudi zaželijo – predvsem dekleta. V BC Spider vam tako lahko pripravijo torto izbrane velikosti in okusa, starosti in osebnosti slavljenca ali slavljenke pa prilagodijo tudi okrasitev.

Rojstnodnevna zabava na bowlingu je za mladostnike vsekakor odlična izbira. Poteka lahko tako poleti kot pozimi, na njej pa bodo uživali tako dekleta kot fantje, včasih pa je še celo bolj zanimivo, če je družba mešana. Malo tekmovalnosti med fanti in dekleti pri podiranju kegljev zagotovo ne škodi. Mladi se torej zabavajo ob druženju in zanimivi igri, starši pa so seveda povsem brez skrbi, saj vedo, da mladi ne bodo popivali, ne bodo hodili po mestu oziroma v klube, ter bodo predvsem dobro vedeli, kje se nahajajo – na varnem.