Tepihi za avto so najboljša zaščita

Notranjost vašega vozila je zagotovo neprestano izpostavljena umazaniji in tekočinam, že samo zaradi vaših čevljev. Vremenske razmere se spreminjajo iz dneva v dan, zato vas prej ali slej doletijo tudi deževni in snežni dnevi, ki hitro umažejo vaše vozilo. Tepihi za avto so v tem primeru najboljša rešitev, saj umazanijo in mokroto s čevljev zadržijo na sebi in tako preprečijo, da bi ta zašla še v druge predele vozila. Žal se lahko v vozilu zaradi mokrote kar hitro pojavi korozija, ki pa si je zagotovo ne želi nihče. Uporaba avtomobilskih tepihov je zato praktično nujna. Tepihi so lahko iz gume ali pa iz tekstila, ki je nekoliko manj priljubljen, ampak ga nekateri še vedno uporabljajo.

Gumi tepihi za avto varujejo pred nečistočo

Gumi tepihi za avto so zagotovo najbolj priljubljena zaščita notranjosti vozila, saj zaradi svojega materiala in roba prepreči, da umazanija zaide še kam drugam. Ko boste v mokrih dneh na gumi tepih spravili vodo ali pa se vam bo med vožnjo nehote razlila kakšna tekočina, bo gumi preproga zaradi svojega visokega roba zadržala vso tekočino, ki jo boste lahko kasneje z lahkoto odstranili. Ko se ustavite, jo enostavno zlijete stran, tepih obrišete, in ta bo izgledal kot nov.

Prav tako lahko naredite tudi z ostalimi delci umazanije, ki zaidejo na vaš tepih (pesek, žagovina, zemlja, …) – preprosto jih stresete. Gumijasti tepihi za avto so tudi zelo enostavni za čiščenje, saj jih lahko le malce sperete z vodo in obrišete s krpo.

Lastnosti, ki jih imajo gumi tepihi za avto

Gumi tepihi so torej najbolj priljubljeni zaradi visokih robov, ki zadržujejo tekočino in preprečujejo, da bi ta zahajala v druge predele vozila. Velikost gumi tepihov je popolnoma odvisna od modela vašega vozila, saj morajo biti ti originalni ter kot takšni ustrezati merilu same notranjosti. V nasprotnem primeru ne boste imeli popolnoma zaščitenega vozila.

Tepih za avto
Pritrdilni čep avtomobilskega tepiha.

Gumi tepihi za avto so iz zelo trpežnega in človeku prijaznega gumijastega materiala, ki je prijetnega vonja. Izdelan je iz brez kakršnih koli strupenih primesi. Originalen gumi tepih ustreza vsem evropskim direktivam in zakonom, ki veljajo v avtomobilski industriji. Na spodnji strani imajo tepihi običajno pritrdilne čepe, ki poskrbijo, da se vam le-ti med vožnjo ne morejo premikati in vam zaiti v stopalke vozila. To bi lahko bilo zelo nevarno.