Tonerji in kartuše – kaj kupiti?

Kakšna je razlika med kartušami in tonerji? V resnici se oba izraza pogosto uporabljata sinonimno oziroma kot sopomenki, čeprav temu ni čisto tako. Kakšna točno je razlika med njima in kje ju lahko naročite po zelo ugodni ceni, pa si lahko preberete v nadaljevanju članka.

Toner ali kartuša?

Načeloma v teoriji velja, da so kartuše namenjene brizgalnim tiskalnikom, tonerji pa laserskim tiskalnikom, ki so znani po svojem izredno hitrem delovanju. Z laserskim tiskalnikom lahko v kratkem času natisnete zelo veliko.

Kljub opisani razliki pa se v praksi ali pri trgovcih s potrošnim materialom za tiskalnike enakovredno uporabljata oba izraza, zato je čisto vseeno, katerega uporabite, ne glede na to, kakšen tiskalnik imate v lasti. Veliko ljudi pravzaprav ne uporablja ne enega ne drugega izraza, ampak preprosto reče, da je tiskalniku zmanjkalo barve, zato je treba kupiti novo.

Barva za tiskalnik
Je vašemu tiskalniku zmanjkalo barve?

V resnici je, bolj kot samo poimenovanje oziroma termin, pomembna oznaka na kartuši ali tonerju, ki je navadno sestavljena iz kombinacije črk in številk. Označuje točno določen izdelek ter ga s to oznako loči od drugih. Če to oznako poznate, boste zagotovo kupili pravi izdelek, ki ustreza vašemu tiskalniku.

Oznake na tiskalnikih

Poleg oznake posamezne kartuše ali tonerja ima posebno oznako tudi prav vsak tiskalnik. Običajno je ta oznaka napisana na tiskalniku, zato si vam je ni treba zapomniti, ampak jo le enostavno prepišete v iskalnik na spletni strani trgovine, ki prodaja potrošni material oziroma barvo za tiskalnike. Med zadetki bodo samo tisti izdelki, ki so primerni za vaš tiskalnik, zato se vam ne bo moglo zgoditi, da bi naročili ali kupili napačnega.

Kartuše
Preverite, katero kartušo oziroma toner uporablja vaš tiskalnik.

Poleg tega, da je kupovanje prek spleta preprosto, pa boste presenečeni tudi na spletnimi cenami, ki so navadno nižje kot v običajnih trgovinah. V primeru, da barvo za tiskalnike ali kakšno drugo računalniško opremo kupujete v večji količini, recimo za vaše podjetje, pa ne pozabite povprašati še za dodaten količinski popust. Prav tako povprašajte, kdaj boste izbrane izdelke dobili dostavljene – presenečeni boste, kako hitro bo to, saj se spletni trgovci zelo trudijo, da svojim strankam nudijo čim bolj kakovostno in prijazno storitev.